Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De schermtijd van kinderen moet drastisch worden beperkt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De schermtijd van kinderen moet drastisch worden beperkt'

De schermtijd van Nederlandse kinderen tot zes jaar is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van Netwerk Mediawijsheid en Hogeschool Windesheim. Al die uren achter op mobieltjes en iPads hebben negatieve gevolgen voor de gezondheid van kinderen, waarschuwen experts. Zo gaat hun motorische ontwikkeling achteruit, slapen ze minder goed en kunnen ze hun emoties slecht reguleren.

In Frankrijk staat het onderwerp al hoog op de agenda. Een commissie van wetenschappers overhandigde dinsdag een rapport met adviezen over het gebruik van sociale media door kinderen aan de regering. Zo wordt geadviseerd om kinderen tot drie jaar überhaupt nooit achter een scherm te zetten.

Daarom is de stelling van vandaag: De schermtijd van kinderen moet drastisch worden beperkt.

Maar hoe krijg je dat in deze digitale tijd nog voor elkaar? Neem jij jezelf voor de schermtijd van je kinderen te beperken? En mislukt dat dan altijd? En geef je zelf wel het goede voorbeeld? In Nederland zijn er momenteel geen richtlijnen als het gaat om schermtijd voor kinderen, dus zouden wij ook richtlijnen moeten hebben, net als in Frankrijk? We zijn benieuwd naar je mening!

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie